INDRUKWEKKENDE BRANDWEEROEFENING 

22-04-2019

Begin maart kregen we de vraag van de brandweer of ons pand op de Markt mocht gebruikt worden voor een thema oefening. We zagen dit onmiddellijk zitten en waren vooral enorm nieuwsgierig. 

Het scenario:

Er komt een melding binnen van een woningbrand. Het betreft hem residentie Morrita, gelegen te Markt 49. Dat is een appartementencomplex in opbouw. Dakwerkers waren er bezig met roofing te branden en de vlam is overgeslaan naar de isolatie. Niet alle dakwerkers zouden op tijd het gebouw kunnen verlaten hebben, maar er is geen weet van het exacte aantal slachtoffers. Brandweer Geraardsbergen wordt gevraagd met een autopomp, een ladderwagen, een tankwagen en de commandowagen.

De oefening vond in totaal 3 keer plaats. Op zaterdag 13 april woonde we de oefening bij. Rond 11 uur stond ons dak in "brand" en hoorden we de eerste sirenes ... Ter plaatse kwamen uiteindelijk 2 autopompen, een tankwagen en een ambulance. De markt werd gedeeltelijk afgesloten en het blussen en zoeken naar slachtoffers kon starten... 

Enkele sfeerbeelden:

Na de oefening kregen we de kans om de autoladder eens uit te testen. We genoten samen van het mooie uitzicht :). De dochter was onder de indruk.