HET KUNSTPROJECT STRAATBEELD IN DE KIJKER

15-10-2018

Straatbeeld. is een kunstparcours langs 125 muren in Groot-Geraardsbergen, dat loopt van 7/10 t.e.m. 25/11. Het ontsluit het kunstpatrimonium van de stad.

Naar aanleiding van 950 jaar stadskeure stelt de Stad Geraardsbergen haar kunstbezit tentoon. Het patrimonium omvat ca. 125 doeken die zich in het stadhuis, de Kunstacademie, het OCMW-kantoor en - voor de helft ook - in een depot van de stad bevinden. Vaak hebben bewoners en toeristen gewoonweg geen toegang tot de werken, nog vaker hebben ze weinig oog voor de doeken die op publieke plekken hangen. Dat is zonde, want de 125 werken bestrijken een periode van 1450 tot 1950 en vormen zo samen een unieke (kunst)geschiedenis van de stad.
Van zondag 7 oktober t.e.m. zondag 25 november gaat het unieke kunstpatrimonium terug naar zijn eigenlijke bezitter, en dat zijn de burgers van Geraardsbergen. Op 125 muren (van private woningen en publieke panden) zullen prints van de werken hangen, kriskras door Geraardsbergen en al haar deelgemeenten.

Ook wij zijn een gelukkige eigenaar van een mooi canvas en woonden de officiële opening bij.

De locaties en de wandelroutes vind je op Google Maps. Algemene informatie over dit prachtige project via de FB pagina of mailen naar toerisme@geraardsbergen.be.

Proficiat aan de STRAATBEELD-curatoren Eva Vermeiren, Lieven Van Speybroeck en Arne De Winde alsook de cultuurdienst van stad Geraardsbergen!