UNIEK WOONPROJECT OP DE MARKT VAN GERAARDSBERGEN

12-04-2018

Op de site van de voormalige sigarenfabriek Morrita in Geraardsbergen realiseert projectontwikkelaar De Craecker-Vlaeminck een gloednieuw woonproject met oog voor de historische waarde van de gevel en de bijhorende woonhuizen.

Residentie Morrita ligt op de Markt en langs de Brand- en Duivenstraat. Het project biedt een prachtig uitzicht, zowel op de Markt als de Dender. Er werd gekozen voor een gemengd project met verschillende functies: 11 appartementen, 2 woningen en 1 commerciële ruimte.

De zuidgerichte appartementen met 1 of 2 slaapkamers zijn voorzien van een terras of een dakterras. Ondergronds komen er 10 parkeerplaatsen en 9 bergingen. De nieuwbouw wordt uitgerust met alle hedendaags comfort en voldoet aan de laatste normen van isolatie en ventilatie. Voor de verkoop wordt er nauw samengewerkt met CASAVISTA Vastgoedkantoor Geraardsbergen.

HISTORISCHE WAARDE

De initiatiefnemers hechten veel belang aan de historische en archeologische waarde van de locatie. Zo worden er onder meer sporen uit de middeleeuwen verwacht. Terwijl de archeologen zich buigen over de verschillende vondsten starten de graafwerken midden april 2018. Het archeologisch onderzoek zal een drietal weken in beslag nemen. De oplevering is voorzien in 2019.

Bron: publicatie Investeren in Vastgoed, bijlage De Standaard - 12/04/2018